fbpx

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

January 16, 2020
j

Geschreven door: Medina Emperor

Reacties

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

Amazon.com, opgericht door Jeff Bezos in 1994, een bedrijf dat zich door de jaren heen gevestigd heeft in de e-commerce business en zich richt op het verkopen van goederen op het internet.

Ze hebben hun ogen al een lange tijd gericht op de Nederlandse markt. Waar Bol.com momenteel de leider is in het online verkopen, is Amazon van plan om hun naam te vestigen. Tot nu toe konden Nederlandse klanten al via amazon.de producten bestellen. Hierdoor staat Amazon al op 6e plek van grootste webshops in Nederland.

 

1 bol.com €1,64 miljard
2 Coolblue €1 miljard
3 Albert Heijn €565 miljoen
4 Zalando €550 miljoen
5 wehkamp €530 miljoen
6 Amazon €350 miljoen
7 The Learning Network €268 miljoen
8 Jumbo €265 miljoen
9 MediaMarkt €220 miljoen
10 H&M €215 miljoen

 

Tot nu toe was het alleen nog maar mogelijk om boeken te kopen via de Nederlandse website Amazon.nl, maar nu wil het bedrijf zich uitbreiden en zich focussen op de gehele e-commerce business.

Op welke punten is welk bedrijf het sterkst?

Waar Bol.com bijvoorbeeld geen kleding verkoopt en al een tijdje aan het roepen is om dit wel te doen, is Amazon hier al in Amerika mee bezig en wil dit ook overbrengen naar Nederland.

Desalniettemin heeft Bol.com wél een distributiecentrum in Nederland terwijl Amazon nog steeds vanuit Duitsland opereert. Dit zorgt voor een iets langere wachttijd voor consumenten. Waar Bol.com al soms dezelfde dag kan leveren, is dit bij Amazon niet mogelijk. De gemiddelde wachttijd is ongeveer twee dagen.

Bol heeft al jarenlange ervaring op de Nederlandse markt maar Amazon kan als sterk internationaal bedrijf beter concureren met de prijzen ten opzichte van Bol.com.

Een grote gat in de markt met een moordende concurrentie. Hoe gaan beide partijen hiermee om en wat zijn de gevolgen van deze concurrentie strijd? We blijven het in ieder geval met vol spanning op de voet volgen en blijven onze ogen open houden voor elke kans die naar voren komt.

Wat is jullie ervaring met Amazon en met Bol? Wie gaat er met hetzelfde concept volgens jou uiteindelijk aan kop staan?

Laat het hieronder weten!

 

 

Related Posts

Goed gebruik van video marketing

Goed gebruik van video marketing

Videomarketing Je hebt een bedrijf en wil graag actiever worden op social media, video’s zijn hierbij onmisbaar! Of het nou gaat om een video van 25 seconden of een lange bedrijfsvideo, video marketing mag niet ontbreken in jouw strategie. Ondernemers die geen...

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

Het digitale kunstwerk van mijn dochter! De momenten wanneer ik thuis kwam met mijn kunstwerken van de basisschool kan ik me nog goed herinneren. Het was meestal een kleurplaat of een geschreven brief, versierd met glitters en stempels die we maakten voor onze ouders...

0 Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *