fbpx

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

January 20, 2020
j

Geschreven door: Medina Emperor

Reacties

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

De momenten wanneer ik thuis kwam met mijn kunstwerken van de basisschool kan ik me nog goed herinneren. Het was meestal een kleurplaat of een geschreven brief, versierd met glitters en stempels die we maakten voor onze ouders met bijvoorbeeld Vaderdag en Moederdag.

Als ik dan thuis kwam met mijn kunst waren mijn ouders super trots op mij. Zo lief en zo onschuldig, een bericht met de hand gekladderd op papier.

Toen ik een jaar geleden op zolder keek, lagen ze er nog. De kunstwerken van mijn broers en mij, iets waar mijn ouders overduidelijk trots op zijn en belangrijk genoeg vinden om te bewaren.

En vandaag de dag (al ben ik al 28 jaar) ben ik nog steeds de “baby” van mijn moeder. En nog steeds hecht mijn moeder waarde aan de kunst die wij ze toen der tijd hebben gegeven.

En nu heb ik zelf een dochter, anderhalf jaar oud en net zo koppig en gek zoals haar papa! I love her.

Ik moet wel toegeven, naast mijn dochter is mijn laptop ook mijn kleine baby.

Want eerlijk gezegd, zonder mijn laptop of telefoon zou ik mijn kleine meid niet kunnen voeden.

Een week geleden kreeg ik een crash op mijn laptop en daar werd ik echt even bang van… Want hoeveel ik ook van mijn dochter hou, mijn laptop is toch echt dé tool die ervoor zorgt dat zij een dak boven haar hoofd heeft en dat ik haar alles kan geven wat ik nooit heb gehad.

En het is mooi om te zien, de hele woonkamer ligt vol met speelgoed en knuffels en het enige waar zij de focus op heeft, is de telefoon van mijn vrouw en die van mij.

Wanneer ik aan het werk ben en ik pak haar even vast kan ze het niet laten om te typen op het toetsenbord van mijn laptop. Iets wat ik automatisch eigenlijk altijd tegen heb gehouden, omdat ik bang was dat ze de verkeerde knopjes in zal drukken en mijn laptop naar de filistijnen helpt.

Maar hey! Ik zou IK niet zijn als ik het niet gewoon zou toelaten om te kijken wat er gebeurd. En hetgeen wat ik heb gezien, is wat mij vertrouwen geeft in de toekomst.

Mijn kleine meid snapt nu al, dat wanneer je iets intikt op de toetsen, het tevoorschijn komt op het beeldscherm.

En she loves it!

Zodra ze wat met haar handjes intikt op het toetsenbord kijkt ze naar het scherm. En ze doet die twee dingen zelfs tegelijkertijd. Ze snapt het systeem en ze weet hoe het werkt!

Dus vandaar dit digitale kunstwerk dat ik met jullie wil delen.

Daarbij hoop ik ook dat ze op een dag hiernaar terug kijkt en aan haar kinderen verteld dat ze vroeger ooit heeft moeten typen om iets op te schrijven.

Niet zoals zij dat doen, “typen door het te zeggen of denken”.

Het digitale tijdperk is niet iets waar we bang voor moeten zijn, het is juist iets wat we moeten omarmen. Het is eigenlijk hetzelfde als toen de mens voor het eerst begon te tikken op de schrijfmachine in plaats van schrijven op papier met een pen, of zelfs het verschil toen er pennen kwamen in plaats van veren met inkt.

Hetzelfde als het tekenen met potlood of verf op een stuk papier in plaats van tekeningen krassen in een rots.

Tijden veranderen, maar de mens veranderd nooit. De creativiteit in een mens zal ook altijd een weg blijven vinden om zich te uiten.

Related Posts

Goed gebruik van video marketing

Goed gebruik van video marketing

Videomarketing Je hebt een bedrijf en wil graag actiever worden op social media, video’s zijn hierbij onmisbaar! Of het nou gaat om een video van 25 seconden of een lange bedrijfsvideo, video marketing mag niet ontbreken in jouw strategie. Ondernemers die geen...

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland? Amazon.com, opgericht door Jeff Bezos in 1994, een bedrijf dat zich door de jaren heen gevestigd heeft in de e-commerce business en zich richt op het verkopen van goederen op het internet. Ze hebben hun ogen al een...

0 Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *