fbpx

Goed gebruik van video marketing

January 22, 2020
j

Geschreven door: Medina Emperor

Reacties

Videomarketing

Je hebt een bedrijf en wil graag actiever worden op social media, video’s zijn hierbij onmisbaar! Of het nou gaat om een video van 25 seconden of een lange bedrijfsvideo, video marketing mag niet ontbreken in jouw strategie. Ondernemers die geen ervaring hebben met het maken van video’s denken hier vaak te moeilijk over na. Hulp van een professional is niet altijd nodig, maar het maakt deze stap wel een stuk makkelijker. In deze blog willen wij geen saaie punten en regels opnoemen maar leggen wij de wereld van Videomarketing uit met behulp van een praktijkvoorbeeld.

Videomarketing in de praktijk

Jasper Lijfering, 26 jaar en eigenaar van Amsterdam Vintage Watches. Deze jonge ondernemer heeft jaren geleden het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Met zijn passie en het goed gebruik van social media heeft hij dit bedrijf nieuw leven ingeblazen.

Sommigen van jullie zullen Jasper al kennen, dit komt door zijn video’s op Youtube die inmiddels al meer dan 6 miljoen keer zijn bekeken. Met 57.000 abonnees mag gerust gezegd worden dat dit een succesvol Youtube kanaal is. Jasper is actief op een Niche markt, namelijk dure vintage horloges van merken zoals Rolex.

Er zijn verschillende soorten video’s:

– Klant testimonial

– Instructie video

– Product video

– Introduction video

– Entertainment video

Video’s voor een extra groot bereik

Jasper heeft verschillende soorten video’s op zijn Youtube kanaal. Maar juist de Entertainment video’s zijn degene die voor zijn ‘’beroemdheid’’ hebben gezorgd. Hij heeft ervoor gekozen om met zijn Entertainment video’s in te spelen op de jongere generatie. Een van zijn meest bekeken video’s is getiteld ‘’De Horloges Van De Nederlandse Rapscene’’. Je zou kunnen denken, de jongere generatie is toch niet zijn doelgroep? Maar juist omdat deze doelgroep het meest actief is op social media zorg je voor een extra groot bereik. De Vintage horloges markt is vrij gesloten, maar door het marketingbeleid heeft Jasper zijn bedrijf toegankelijker gemaakt en heeft hij een veel breder bereik.

Video’s die specifiek gericht zijn op de klant.

Het Youtube algoritme pikt op dat de entertainment video’s veel worden bekeken en zorgt ervoor dat de video’s nog meer mensen bereiken. In deze massa van mensen komt de video ook terecht bij potentiële klanten. Voor deze potentiële klanten zijn er dan weer echte productvideo’s op het kanaal te vinden. Deze hebben een veel lager kijkersaantal, maar dat is prima want daar kijken de mensen naar die echt geïnteresseerd zijn om het product te kopen. Hier krijgt de kijker echte relevante informatie voor het product waar hij in geïnteresseerd is.

Creëer een community.

Doordat Jasper zijn bedrijf zo openlijk deelt online hebben de mensen die naar zijn winkel toe komen al een vertrouwd beeld. Ze herkennen hem van video’s en weten waar ze zijn gekomen. Deze vertrouwde omgeving zorgt er ook weer voor dat de klant eerder besluit om iets te kopen. Het is wel belangrijk om de persoonlijke benadering vanuit de sociale media ook te laten zien in de winkel zelf. Dit is uiteindelijk de plek waar de klant bepaalt om wel of niet voor jou te kiezen. Je creëert hiermee een vertrouwensband en een community. Dit is zeer belangrijk voor het klantbehoud op lange termijn.

Plaats de klant nooit in hokjes.

Een interessant feitje: Sinds de succesvolle online marketing strategie van Jasper, verkoopt hij iedere week ook minimaal één duur horloge aan iemand onder de 20 jaar. Dus zo zie je maar dat je de klant nooit in hokjes mag stoppen.

Aan de slag met videomarketing

Video’s maken, je moet het wel zelf interessant vinden voordat je het verhaal aan iemand anders kan overbrengen. Het publiek heeft namelijk snel door als jij dit allemaal doet alleen omdat het nu een trend is. Je kunt ook in jouw bedrijf op zoek gaan naar mensen die hier juist extra affiniteit voor hebben. Dit maakt het allemaal nog makkelijker. Let wel op dat er tijds- en kostenefficiënt gewerkt moet worden. Dus merk je dat het intern niet soepel loopt, schakel dan hulp van een professional in.

Ben je geïnteresseerd in videomarketing en wil je hier graag meer over weten? Wij hebben hier de juiste mensen voor, dus mocht je geïnteresseerd zijn dan kunnen wij jou daarbij helpen. Neem direct contact op via de chat 👉

 

Related Posts

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

Het digitale kunstwerk van mijn dochter! De momenten wanneer ik thuis kwam met mijn kunstwerken van de basisschool kan ik me nog goed herinneren. Het was meestal een kleurplaat of een geschreven brief, versierd met glitters en stempels die we maakten voor onze ouders...

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland? Amazon.com, opgericht door Jeff Bezos in 1994, een bedrijf dat zich door de jaren heen gevestigd heeft in de e-commerce business en zich richt op het verkopen van goederen op het internet. Ze hebben hun ogen al een...

0 Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *