fbpx

Emotie en empathie: Dit is video marketing!

December 3, 2019
j

Geschreven door: Medina Emperor

Reacties

Iedereen kent vast nog wel de oude tel sell reclames waarbij een bepaald product van top tot teen wordt beschreven en waar de voordelen je om de oren vliegen? Dit product is het beste product want: Blablabla. Maar waarom werken dit soort reclames tegenwoordig niet meer? En wat is dan wel de juiste manier om je video marketing game op een hoger level te tillen?

Emotie! Gevoel! Empathie! Ik blijf er altijd maar op hameren en ik krijg altijd weer het gevoel dat veel eigenaren van bedrijven alleen maar snel geld willen vangen en geen langer termijn visie hebben. “Stuur gewoon direct een mooi aanbod!” “Laat ze weten dat wij de beste zijn!” Hoe vaak ik ook aan geef dat het belangrijk is om eerst de spirit en het gevoel van je brand naar buiten te brengen, kiezen de meeste bedrijven toch voor de directe aanpak.

Dit is natuurlijk niet hoe het werkt. Hieronder een aantal voorbeelden van video marketing waarbij emotie, empathie en story de hoofdrol spelen en waar het product niet direct aan je wordt verkocht.

Coca-Cola neemt in 2019 wel een heel aparte beslissing. Ze spelen in op de nostalgische gevoelens van ouders en hebben hun oude reclame in een nieuw jasje gestoken voor de jongere kijkers. Al met al krijg ik nu al zin in de wintermaanden en heeft het kerstgevoel in deze video mij weer te pakken!

Je kent vast de film E.T nog wel. Ook dit is weer een nostalgische herinnering uit onze jeugd, waarmee we de wintermaanden door kwamen. Wat erg opvallend is aan deze video, is dat er geen één keer word ‘gesproken’ over het product die de makers aan de man willen brengen. Eerst nemen ze je mee in het verhaal en aan het einde snap je pas waarom. Ook weer een video die tijdloos is en bij de ouders natuurlijk weer leuke herinneringen naar boven haalt!

Related Posts

Goed gebruik van video marketing

Goed gebruik van video marketing

Videomarketing Je hebt een bedrijf en wil graag actiever worden op social media, video’s zijn hierbij onmisbaar! Of het nou gaat om een video van 25 seconden of een lange bedrijfsvideo, video marketing mag niet ontbreken in jouw strategie. Ondernemers die geen...

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

Het digitale kunstwerk van mijn dochter!

Het digitale kunstwerk van mijn dochter! De momenten wanneer ik thuis kwam met mijn kunstwerken van de basisschool kan ik me nog goed herinneren. Het was meestal een kleurplaat of een geschreven brief, versierd met glitters en stempels die we maakten voor onze ouders...

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland?

Kan Amazon de grootste webshop worden van Nederland? Amazon.com, opgericht door Jeff Bezos in 1994, een bedrijf dat zich door de jaren heen gevestigd heeft in de e-commerce business en zich richt op het verkopen van goederen op het internet. Ze hebben hun ogen al een...

0 Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *